Gå videre til hovedindholdet

Fotografering af bygningsinteriør er ikke en simpel opgave

Min første opgave i januar var at fotografere de tomme lokaler i det nye regionale hovedkontor for PwC i Ringsted. PwC ønskede en række billeder, der viser bygningen lige efter at den er afleveret af entreprenøren og før lokalerne fyldes med møbler og diverse udsmykningsgenstande såsom planter og billedkunst.


Til opgaven anvendte jeg mit Nikon D810 samt to objektiver - AF-S 14-24mm f/2.8 og AF-S 24-70mm f/2.8 - samt et stort og solidt stativ.

Det blev til 75 billeder, der enten var "close-up" af bygningsdetaljer (som primært var målrettet entreprenøren til deres interne projekt data) samt "view" af hele lokaler.

"Close-up" billederne tog jeg håndholdt med højere ISO fordi lysforholdene generelt var gode grundet et stort ovenlysvindue. "View" billeder blev taget ved basis ISO på 64 og på stativ med 3 eksponeringer (-1 | 0 | +1), for at bevare så stor tonalitet som mulig.


På intet tidspunkt anvendte jeg flash - primært fordi det var muligt at lave lange eksponeringer, men også fordi flash enten ikke er kraftig nok til at give lys nok til de store lokaler eller ender med at skabe nogle "unaturlige" skyggeeffekter. 


At kombinere 3 eksponeringer viste sig særdeles relevant, når det store ovenlysvindue var en del af billeder.


Står I og mangler nogle gode billeder af jeres hovedkontor - både eksternt eller internt - så send mig en besked.

Manuel Fokus | Du er kun et klik væk fra dit bedste foto | larskirsteinphoto.com

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Nikon D3100 test

Så har jeg modtaget et Nikon D3100 til test fra Nikon Danmark. Testen vil blive delt op i flere afsnit og i første afsnit vil jeg beskrive kameraet som jeg oplever det, og fokusere på de specifikationer som jeg mener er relevante for målgruppen til dette kamera. Så lad os starte med målgruppen. Hvem køber et Nikon D3100? Prisen ligger omkring 4.200 kr. inkl. moms og standard objektivet AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6 G VR og er et godt prispunkt for de fleste familier og dermed har jeg allerede indikeret, at Nikon D3100 er det perfekte familiekamera med gode standard fotoprogrammer og muligheden for at optage video i fuld HD til afspilning på TV'et eller computer skærmen. Mere ambitiøse fotografer vil se på Nikon D7000, da de her får flere justeringsmuligheder i selve kameraet, men ikke specielt bedre digital opløsning på fotoet og endda samme kvalitet på video optagelser. Nikon D3100 er meget kompakt for et spejlrefleks og dermed markant mindre end mit eget Nikon D300. Vægten e

Nikon D5100 anmeldelse

Så er det tid til at se på Nikon D5100 – kameraet der placerer sig imellem Nikon D3100 og Nikon D7000 , og dermed skal finde sin egen berettigelse i forhold til det populære Nikon D3100 ”begynder” spejlreflekskamera og det avancerede Nikon D7000 ”seriøs amatør” spejlreflekskamera. Her er en tabel over de væsentligste forskelle mellem D3100, D5100 og D7000: Nikon D5100 minder meget om Nikon D3100 i sit fysiske udtryk. Det er kun en anelse bredere og dybere – vi taler om få millimeter – primært pga. den fleksible skærm, der vipper ud fra kamerahuset i en vinkel på 180 grader og kan rotere 360 grader om sin egen akse. Og netop skærmen er en af de store forskelle mellem D3100 og D5100 - både fordi du kan placere LCD-skærmen på Nikon D5100 som du vil, hvor den på Nikon D3100 (og Nikon D7000) sidder fast. Desuden er opløsningen på fulde 921.000 pixels på Nikon D5100 mod 230.000 pixels på Nikon D3100. Opløsningen er altså 4 gange større og LCD skærmen er dermed langt mer

Sådan virker et cirkulært polariseringsfilter

Et filter som alle fotografer bør have i fototasken, er det såkaldte cirkulære polariseringsfilter . Det er muligt at gøre meget ved et foto i et fotoredigeringsprogram såsom Lightroom, men den effekt, som et cirkulært polariseringsfilter udøver, er svær at imitere digitalt. Der findes to type polariseringsfilter - liniær og cirkulær. Normalt er det kun det cirkulære polariseringsfilter, der anvendes af fotografer, idet disse kan skrues på objektivet. Et cirkulært polariseringsfilter består af en fast del og roterende del. Den faste del tager det upolariserede lys og polariserer det linært, hvorefter den roterende del filtrerer det nu liniære polariseret lys til cirkulær polariseret lys. Dette sidste trin sikrer også, at autofokus og lysmåling fungerer korrekt, hvilket er den primære årsag til, at der hovedsaglig kun anvendes cirkulære polariseringsfiltre i forbindelse med digitale kameraer. Et cirkulært polarisationsfilter udfører tre følgende funktioner: Gør himlen mørk