Gå videre til hovedindholdet

Fotograf Joe McNally & Ming Thein


Det er sommerferie og tid til at læse blogs skrevet af fotografer - amatører som professionelle. Der findes 1.000 vis af blogs skrevet af fotografer, og det er meget individuelt hvilket indhold der opfattes som relevant og interessant. Jeg læser to typer blogs - skrevet af enten professionelle fotografer eller meget dygtige amatørfotografer. Det er vigtigt at de opdateres ofte, at de mestre det engelske sprog (så jeg også kan udvide mit engelsk ordforråd), at de er gode fortællere, og - selvfølgelig allervigtigst - super engagerede, passionerede og fordybet i deres virke/hobby.

En blog som jeg læser dagligt skrives af den professionelle Nikon fotograf og Speedlight ekvilibrist Joe McNally. Han forstår virkelig at skrive medrivende og med stor menneskelig og teknisk insigt - uden at det bliver for utilgængeligt. Joe McNally kendes sikkert at mange af NikonNyt læserne, idet han jo har skudt med Nikon i hele sin efterhånden lange karriere. Besøg Joe McNally bloggen mindst een gang om ugen - der er altid en spændende historie.



En anden spændende fotograf som jeg følger dagligt er Ming Thein. Ham vil jeg vove at påstå, at ikke mange af NikonNyt læsere kender.

Ming Thein er uddannet fysiker og bestod sin eksamen fra Oxford da han var 16! Så ingen tvivl om, at hovedet fungerer godt - og at han mestre det engelske sprog på trods af sin opvækst i Malaysia. Og i 2012 tog han springet og blev fuldtids professionel fotograf efter at have dyrket denne hobby siden han var 18 år.
Ming Thein skriver om alt indenfor fotografering og dækker flere mærker - selvom han har en forkærlighed for Nikon, Leica og Hasselblad. Desuden er han stærkt optaget af det sort/hvide medium, og jeg må bare sige, at han laver nogle fantastiske s/h billeder - mange af disse skudt på s/h film med de kameraer han skriver om. Desuden kan jeg anbefale at læse om hans arbejdsproces omkring at fotografere analogt og konvertere negativer til digitale filer.

På hans blog findes en side dedikeret til Nikon, med alle artikler omhandlende Nikon samlet. Jeg kan f.eks henvise til hans anmeldelse af Nikon Coolpix A. Denne artikel er et godt eksempel på hvordan han skriver og anmelder - direkte og kritisk. Og tag så lige og nyd hans billeder.

Her er konklusionen på Nikon Coolpix A anmeldelsen:
"The Coolpix A is a camera I wanted to like, landed up feeling lukewarm about – mostly due to the default AF behavior and inability to remember MF distances – but in the end was completely blown away by once I opened the files. I do slightly prefer the color and tonality of the Olympus OM-D I was shooting at the same time (with the 12/2), but the resolution, dynamic range and optical performance (especially in the corners) of the Coolpix A are a clear step above; it landed up being my most-used camera during my week in New York. The sheer quality of the results – so far unparalleled in something this pocketable – and its tactile feel, kept me picking it up again and again", Ming Thein.
Læs også dette blogoplæg, hvor Ming Thein lægger op til flere artikler om nogle af de store legender indenfor analoge fotoapparater - bl.a Nikon F2s Titan - et kamera som jeg bare skal eje een skønne dag når jeg lige har mellem 3.000 - 4.000 dollars (se listen her hos eBay). Og "Titan" er ikke blot et navn - kamerahuset er lavet i Titanium!

God sommer og god læselyst.

Kommentarer

  1. Hej Lars,
    Tak for info. Har nu læst Ming Thein de sidste 6 måneder og han er rigtig interessant at følge. Joe McNally er derimod ny for mig, så det bliver interessant at læse hans blog.

    En anden fotograf, som jeg synes er helt enestående er Steve McCurry, som også har udstillet i Danmark. Man finder ham let ved at søge på navnet. Der er ikke teknik eller kamerasnak, men billeder og evt. følgetekst er i en klasse for sig.

    Mvh. Anders

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anders,
      Jeg er meget begejstret for Steve McCurry's etniske portrætter, da jeg selv er fascineret af portræt fotografering. Så han skal så absolut inkluderes.
      Vh Lars

      Slet
  2. Hei og takk for en svært interessant blog som jeg har fulgt noen tid.
    Jeg har lenge fulgt med Joe McNallys flotte blog, og har flere av hans gode lærebøker om blitsfotografering. Her er mye å lære!!
    Ellers er vi åpenbart "i samme bransje". Jeg skriver egen fotoblog i Norge (www.infotobloggen.wordpress.com). Jeg har nå tatt din blog med i min lenkesamling, og regner med at det er OK for deg. Og så håper jeg det er greit å kunne låne litt ideer av deg i ny og ne, med visning til kilden. Dansk (skriftlig språk) er uproblematisk å lese for nordmenn - og vise versa vil jeg tro.
    Mvh Harald Harnang.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Harald,

      Hyggeligt at møde dig online :-) Det er en god fotoblog du har med tips og gode idéer til hvordan man får mere ud af sit kamera.

      Det er helt ok, at du lader dig inspirere at mine artikler - det er jo hele formålet :-)

      Tak fordi du har sat NikonNyt.dk på din liste med interessant links - det sætter jeg stor pris på!

      De bedste fotohilsner
      Lars

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Nikon D3100 test

Så har jeg modtaget et Nikon D3100 til test fra Nikon Danmark. Testen vil blive delt op i flere afsnit og i første afsnit vil jeg beskrive kameraet som jeg oplever det, og fokusere på de specifikationer som jeg mener er relevante for målgruppen til dette kamera. Så lad os starte med målgruppen. Hvem køber et Nikon D3100? Prisen ligger omkring 4.200 kr. inkl. moms og standard objektivet AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6 G VR og er et godt prispunkt for de fleste familier og dermed har jeg allerede indikeret, at Nikon D3100 er det perfekte familiekamera med gode standard fotoprogrammer og muligheden for at optage video i fuld HD til afspilning på TV'et eller computer skærmen. Mere ambitiøse fotografer vil se på Nikon D7000, da de her får flere justeringsmuligheder i selve kameraet, men ikke specielt bedre digital opløsning på fotoet og endda samme kvalitet på video optagelser. Nikon D3100 er meget kompakt for et spejlrefleks og dermed markant mindre end mit eget Nikon D300. Vægten e...

Nikon D5100 anmeldelse

Så er det tid til at se på Nikon D5100 – kameraet der placerer sig imellem Nikon D3100 og Nikon D7000 , og dermed skal finde sin egen berettigelse i forhold til det populære Nikon D3100 ”begynder” spejlreflekskamera og det avancerede Nikon D7000 ”seriøs amatør” spejlreflekskamera. Her er en tabel over de væsentligste forskelle mellem D3100, D5100 og D7000: Nikon D5100 minder meget om Nikon D3100 i sit fysiske udtryk. Det er kun en anelse bredere og dybere – vi taler om få millimeter – primært pga. den fleksible skærm, der vipper ud fra kamerahuset i en vinkel på 180 grader og kan rotere 360 grader om sin egen akse. Og netop skærmen er en af de store forskelle mellem D3100 og D5100 - både fordi du kan placere LCD-skærmen på Nikon D5100 som du vil, hvor den på Nikon D3100 (og Nikon D7000) sidder fast. Desuden er opløsningen på fulde 921.000 pixels på Nikon D5100 mod 230.000 pixels på Nikon D3100. Opløsningen er altså 4 gange større og LCD skærmen er dermed langt...

Munke klæder til tørre

At ligge ved stranden eller poolen er ikke min kop te. Men vi besluttede alligevel at tage et smut til Krabi i Thailand, for at få salg og varme. Men mine forhåbninger om gode fotomuligheder var ikke store. Men heldigvis er jeg gift med en meget aktiv kvinde, der hellere vil ud og vandre end at ligge og slikke sol (datteren på 17 år var ikke helt enig i denne prioritering - men fulgte dog med :-) ). Vi besøgte blandt andet et buddistisk tempel (Tiger Temple) og i de omkringliggende skove og klipper, fandt jeg dette motiv.  Munkene vasker deres tøj i hånden, og hænger det til tørre under et klippeudspring. Igen er det mit trofast Nikon Coolpix A ("kun" 16 MB DX), der er med på rejsen. Manuel Fokus | Du er kun et klik væk fra dit bedste foto | larskirsteinphoto.com