Gå videre til hovedindholdet

Hvem er i målgruppen for Nikon Coolpix A?

Med en markedspris, der nok lander lige over 7.000 kr. inkl. moms og uden optisk søger, er det næste naturlige spørgsmål: Hvem er målgruppen?
Hvis du er frisk på en lille markedsundersøgelse, så er der 3 spørgsmål sidst i dette indlæg :-)

Til sammenligning kan et Nikon D5200 med 18-105mm købes til lige under 7.000 kr.

Lad os lige se på specifikationerne igen:
  • 16.2 MP DX format CMOS sensor
  • 18.5mm (28mm ækvivalent) f/2.8 objektiv
  • ISO 100-6.400 (med mulighed for ISO 12.800 og ISO 25.600)
  • 3.0" 920k pixel LCD-skærm
  • 14-bit ukomprimeret NEF Raw filer
  • Op til 4 billeder i sekundet
  • 1080p HD-video med 24, 25 eller 30 billeder per sekund (MPEG4, H264 komprimering)
  • i-TTL kompatibel hotshoe til Nikon's Speedlight flash system
Nikon anfører selv, at Coolpix A primært henvender sig til eksisterende DSLR-brugere i indenfor "entusiast amatør fotograf" og "professionel fotograf". Det er jeg sådan set ikke uenig i. Alene den kendsgerning, at Nikon har valgt ikke at installere et lavpas filter, og at Nikon gør en del ud af at påpege dette indikerer, at det et til den målgruppe af fotografer, der ved hvad dette betyder, og sætter pris på det.


Objektivet er med fast blænde på f/2.8 og en brændvidde på 18.5mm (svarede til 28mm på FX). Det er opbygget af 7 glaselementer i 5 grupper, hvoraf det ene er et "aspherical", hvilket er med til at sikrer høj optisk kvalitet. Nikon påstår desuden, at selvom dette vidvinkel objektiv er placeret tæt på sensoren, så skulle det ikke forårsage vignettering (mørke hjørner). Objektivet er desuden udstyret med manuel fokusring, så det er muligt at overstyre autofokus.

Selvfølgelig kan Coolpix A optage HD-video. Det undrer mig dog, at Nikon ikke har indbygget et stik for tilslutning af ekstern stereo mikrofon. Nogen vil nok synes, at det begrænser den indbyggede videofunktion en smule. Men igen skal vi tænke på målgruppen. De som virkelig dyrker video, vil vælge et DSLR.

At målgruppen er eksisterende DSLR-brugere underbygges også af, at en del DSLR ekstraudstyr kan anvendes på Coolpix - f.eks. Speedlight flash, Infrarød fjernbetjening, GPS- og Wi-Fi moduler. 
Den optiske søger - DF-CP1 - og adapterringen UR-E24 er de eneste unikke tilbehørsprodukter til Coolpix A.


Coolpix A er udstyret med 2 programmerbare funktionsknapper - igen en faktor, der peger mod ekspert brugere. Funktionsknappen Fn1 kan programmeres til 11 funktioner og ISO/Fn2 kan programmeres til 6 funktioner - udover ISO-indstillingen.

Dimensioner er 111 x 64 x 40 mm og vægtet 300 gram

Men lad mig hører din mening. 
  1. Hvem ser du som målgruppe for Coolpix A - værd gerne meget specifik - f.eks Fotograf med interesse i urbane motiver (Street photography). 
  2. Er du parat til at betale 7.300 - 7.500 kroner for Coolpix A?
  3. Vil du købe den optiske søger?

Kommentarer

  1. Nå, du fandt ikke min kommentar værdig til at blive stående? Mvh. Anders

    SvarSlet
    Svar
    1. Har jeg slettet en kommentar? Ikke med vilje - sig til hvis din kommentar er slettet, så vil jeg se om den kan genetableres.
      Vh Lars

      Slet
  2. Jeg havde ellers skrevet en kommentar omkring hvem der kunne være målgruppen for Coolpix A - ikke fordi den er særlig vigtig, men undrede mig bare over den var væk :-) Mvh. Anders

    SvarSlet
  3. Målgruppen kunne være de samme, som køber en Fuji X100 eller Leica X2. Dvs. fotografer som sætter pris på den meget høje kvalitet for så kompakt et kamera.

    Jeg ville måske købe det, hvis prisen røg ned i omkring 5000,-. synes 7.300-7.500 er i overkanten, specielt hvis man sammenligner med X100, som på visse områder er langt bedre udstyret med kombineret optisk søger/EVF, samt f/2.0 objektiv.

    Coolpix A har så nogle fordele med bedre billedkvalitet end X100 og X2 såvidt jeg kan vurdere ud fra de samples jeg har set.

    Jeg ville aldrig købe den optiske søger, da jeg synes prisen er vanvittig.

    Mvh. Anders

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Nikon D3100 test

Så har jeg modtaget et Nikon D3100 til test fra Nikon Danmark. Testen vil blive delt op i flere afsnit og i første afsnit vil jeg beskrive kameraet som jeg oplever det, og fokusere på de specifikationer som jeg mener er relevante for målgruppen til dette kamera. Så lad os starte med målgruppen. Hvem køber et Nikon D3100? Prisen ligger omkring 4.200 kr. inkl. moms og standard objektivet AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6 G VR og er et godt prispunkt for de fleste familier og dermed har jeg allerede indikeret, at Nikon D3100 er det perfekte familiekamera med gode standard fotoprogrammer og muligheden for at optage video i fuld HD til afspilning på TV'et eller computer skærmen. Mere ambitiøse fotografer vil se på Nikon D7000, da de her får flere justeringsmuligheder i selve kameraet, men ikke specielt bedre digital opløsning på fotoet og endda samme kvalitet på video optagelser. Nikon D3100 er meget kompakt for et spejlrefleks og dermed markant mindre end mit eget Nikon D300. Vægten e...

Nikon D5100 anmeldelse

Så er det tid til at se på Nikon D5100 – kameraet der placerer sig imellem Nikon D3100 og Nikon D7000 , og dermed skal finde sin egen berettigelse i forhold til det populære Nikon D3100 ”begynder” spejlreflekskamera og det avancerede Nikon D7000 ”seriøs amatør” spejlreflekskamera. Her er en tabel over de væsentligste forskelle mellem D3100, D5100 og D7000: Nikon D5100 minder meget om Nikon D3100 i sit fysiske udtryk. Det er kun en anelse bredere og dybere – vi taler om få millimeter – primært pga. den fleksible skærm, der vipper ud fra kamerahuset i en vinkel på 180 grader og kan rotere 360 grader om sin egen akse. Og netop skærmen er en af de store forskelle mellem D3100 og D5100 - både fordi du kan placere LCD-skærmen på Nikon D5100 som du vil, hvor den på Nikon D3100 (og Nikon D7000) sidder fast. Desuden er opløsningen på fulde 921.000 pixels på Nikon D5100 mod 230.000 pixels på Nikon D3100. Opløsningen er altså 4 gange større og LCD skærmen er dermed langt...

Personale portrætter hos PWC i Ringsted

Når opgaven består i at fotografere 85 ansatte hos PWC i Ringsted, så skal den planlægges godt for at selve fotograferingen bliver effektiv. Opgaven endte med at tage blive løst over 3 dage. Der blev skudt over 1.500 billeder. På billeder ser I min opstilling. Et hovedlys samt et sidelys til at lysne venstre side af ansigtet. For hver person skulle der skydes et "miljø" portræt, hvor personen står i kontorlandskabet. Herefter skulle der skydes et "headshot" på hvid baggrund. Jeg anvendte den samme lys opstilling for både miljø og headshot, men flyttede en hvid baggrund ind bag personen ved headshot samt anvendte en Speedlight bag personen til at lyse baggrunden op. Til miljø fotoet anvendte jeg stativ og til headshot fotoet skød jeg håndholdt. I begge tilfælde med AF-S 70-200mm f/2.8E ED VR. Redigering blev foretaget primært i Lightroom. Dog måtte jeg over i PhotoShop, når der var reflekser fra lyskilderne i brillerne, som skulle fjernes. Til hver...