Gå videre til hovedindholdet

Layers Mask i Photoshop Elements

Selvom denne blog er dedikeret til nyheder om Nikon, så vil jeg begynde at skrive mere om digital fotografering i bredere forstand.
Mange amatørfotografer viser stigende interesse i at bearbejde deres foto videre efter optagelsen. Digital fotoredigering er et stor område, hvor der findes mange programmer. Nikon har en serie af programmer, der giver et sammenhængende digital fotoredigeringsproces (workflow på nydansk). Du kan hos Nikon gratis hente Nikon Transfere og Nikon ViewNX, der henholdsvis anvendes til at overføre foto fra kamera til PC og efterfølgene organisere disse på PC'en. For en lille sum penge kan Nikon CaptureNX erhverves, hvormed det er muligt at foretage avanceret billedredigering.

Kongen indenfor billedredigering er dog PhotoShop, der tilbyder to programmer - PhotoShop CS4til den professionelle fotograf eller seriøse amatørfotograf (det er en dyr programpakke) og Photoshop Elements til amatørfotograferne, der - for en langt mere overkommelig pris - vil udforske flere fordele ved at fotografere med et digitalt spejlreflekskamera.

Dette skal ikke opfattes som starten på en lærebog om anvendelse af Photoshop Elements. Jeg er selv i gang med at lære dette program at kende fra grunden. Men i denne proces vil jeg skrive indlæg om mine egne erfaringer med at anvende Photoshop Elements. Dermed antager jeg også, at du kære læser, har et indledende kendskab til at anvende Photoshop Elements.

I mit første indslag om digital billedredigering vil jeg henvise til en glimrende lille video, der omhandler anvendelse af "Layers Mask" i Photoshop Elements. De som har arbejdet med Photoshop CS i mange år ved, at det kun er i den professionelle udgave - Photoshop CS - at det er mulig at arbejde med "Layers Mask". Men denne video viser, hvordan det alligelvel kan lade sig gøre i Photoshop Elements.

Man tager to billeder som man ønsker at smelte sammen til et motiv. Jeg har taget et foto af min søn taget ved en frokostrestaurant ved skisportstedet Valmalenco i Italien. Baggrunden er noget rodet, så derfor anveder jeg et andet foto med et flot sneklædt bjerg og kopiere det ind som ny baggrund.
Video beskriver denne proces. Selve frilægningen mellem min søn og bjerget er noget som kræver præcision og tålmodighed samt anvendelse af "Brush Tool" i mange størrelser. Bedst resultat opnåes hvis man smelter to motiver sammen, der minder om hinanden - f.eks. et landskab i et andet landskab - som video anvender som eksempel. Men selv her, hvor jeg ikke har gjort mig stor umagen, synes jeg overgangen mellem min søn og bjerget er klaret ganske flot.





Video er udarbejdet af Digital Photo fra England.

Du kan se den aktuelle video og flere andre ved at klikke her

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nikon D3100 test

Så har jeg modtaget et Nikon D3100 til test fra Nikon Danmark. Testen vil blive delt op i flere afsnit og i første afsnit vil jeg beskrive kameraet som jeg oplever det, og fokusere på de specifikationer som jeg mener er relevante for målgruppen til dette kamera. Så lad os starte med målgruppen. Hvem køber et Nikon D3100? Prisen ligger omkring 4.200 kr. inkl. moms og standard objektivet AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6 G VR og er et godt prispunkt for de fleste familier og dermed har jeg allerede indikeret, at Nikon D3100 er det perfekte familiekamera med gode standard fotoprogrammer og muligheden for at optage video i fuld HD til afspilning på TV'et eller computer skærmen. Mere ambitiøse fotografer vil se på Nikon D7000, da de her får flere justeringsmuligheder i selve kameraet, men ikke specielt bedre digital opløsning på fotoet og endda samme kvalitet på video optagelser. Nikon D3100 er meget kompakt for et spejlrefleks og dermed markant mindre end mit eget Nikon D300. Vægten e

Personaleportrætter til en virksomhedshjemmeside

Nikon D810, AF-S 105mm, 1/60 sek ved f/2.8, ISO 64 Det er absolut ikke en kedelig opgave, at fotografere personaleportrætter til en hjemmeside. Ofte sker det i en rigtig god atmosfære med plads til kollegialt drillerier. Min opgave er at sikrer et produktionsmiljø, der giver plads til dette og lader mig instruere modellen sekunder før billedet bliver taget. Efter den indledende dialog med kunden på telefon/mail, tager jeg ud til adressen og besigtiger lokalerne. Jeg foretrækker, at lave personaleportrætter, der afspejler deres arbejdsmiljø i baggrunden. Billederne til dette blog indlæg er taget hos en revisor, og jeg har forsøgt at afspejle deres erhverv med den valgte baggrund (masser af mapper med regnskaber). Men selvfølgelig kan kravet til fotoet også være en hvid eller tonet baggrund - og så klarer vi også dette. Min opsætning er rimelig simpel. To lyskilder - en sæt Elinchrom D-Lite IT 2/4 enheder med henholdsvis en Elinchrom Deep Silver paraply og en Elinchrom EL-str

Nikon D5100 anmeldelse

Så er det tid til at se på Nikon D5100 – kameraet der placerer sig imellem Nikon D3100 og Nikon D7000 , og dermed skal finde sin egen berettigelse i forhold til det populære Nikon D3100 ”begynder” spejlreflekskamera og det avancerede Nikon D7000 ”seriøs amatør” spejlreflekskamera. Her er en tabel over de væsentligste forskelle mellem D3100, D5100 og D7000: Nikon D5100 minder meget om Nikon D3100 i sit fysiske udtryk. Det er kun en anelse bredere og dybere – vi taler om få millimeter – primært pga. den fleksible skærm, der vipper ud fra kamerahuset i en vinkel på 180 grader og kan rotere 360 grader om sin egen akse. Og netop skærmen er en af de store forskelle mellem D3100 og D5100 - både fordi du kan placere LCD-skærmen på Nikon D5100 som du vil, hvor den på Nikon D3100 (og Nikon D7000) sidder fast. Desuden er opløsningen på fulde 921.000 pixels på Nikon D5100 mod 230.000 pixels på Nikon D3100. Opløsningen er altså 4 gange større og LCD skærmen er dermed langt mer