Gå videre til hovedindholdet

Portrætfoto af Caroline Lund


Caroline henvendte sig med det mål at få et nyt foto til hendes CV og LinkedIN profil. Hun ønskede sig både farve og s/h udgaver.

Som sædvanlig var der ikke lang tid til selve fotograferingen, da Caroline var på vej til et andet event.  Jeg valgte at bruge mit mobile studie bestående af 2 Nikon SB910/900 Speedlight monteret med en Elinchrom Deep Silver paraply og en Lastolite EasyBox softbox. Desuden fik jeg mulighed for at test min nye "røg / beton" baggrund fra Lastolite.Mit kamera er et Nikon D810 monteret med et AF-S Nikkor  24-70 f/2.8E ED VR objektiv. Når jeg først går igang med at fotografere, så skal jeg kunne ændre flash styrken hurtigt. Derfor er begge Speedlight sat sammen med en PocketWizard Flex TT5. I flash-skoen på kameraet sidder en PocketWizard Mini TT1 og PocketWizard AC3 Zone. Dette udstyr svigter mig aldrig!

Kamera: Nikon D810 i Manuel tilstand og Spot lysmåling
Objektiv: AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED VR
Eksponering: 1/125 sek ved f/5.6, 0 EV, ISO 64


Manuel Fokus | Du er kun et klik væk fra dit bedste foto | larskirsteinphoto.com

Populære indlæg fra denne blog

Det er slut med NikonNyt.dk

Fotograf: Min datter - skudt med hendes eget Nikon F3

I mere end 8 år har jeg skrevet bloggen - nikonnyt.dk - med speciel fokus på test af Nikon udstyr, tip til Nikon udstyr, tips til fotografering samt nyheder fra Nikon verdenen. Det er nu et afslutte kapitel, og der er flere årsager til dette:
NikonRumors.com gør et fantastisk arbejde med at bringe "alt nyt om Nikon"Nikon Danmark støtter ikke op omkring blog skribenterJeg er ikke længere "Nikon Specialist" i Nikon Danmarks øjne Det er nok især punkt 3, der skyldes min beslutning. Jeg har kun fotograferet i over 30 år, og har blot arbejdet med omtrent alle digitale Nikon DSLR siden mit første Nikon D70s blev købt. Læg dertil min store samling af analoge Nikon kameraer, hvoraf jeg fortsat anvender mit Nikon F3.
Men på trods af dette har Nikon Danmark besluttet, at jeg ikke ved nok om Nikon's udstyr til at kunne give mine kunder hos photodanica.com en kompetent vejledning. Det har således resulteret i, at jeg per…

Køb brugt Nikon udstyr direkte hos Nikon!

Nikon USA har netop lanceret Nikon Store - en on-line butik for Nikon udstyr! Dog er det ikke muligt at købe nye DSLR kameraer endnu, men de findes "i butikken" og det vil sikkert snart være muligt også at købe helt nye digitale spejlreflekskameraer direkte af Nikon.
Det er også muligt at købe brugt udstyr, der har været en tur igennem Nikon's serviceværksted. dette foregår i butikkens "Outlet" afsnit.

Det viser sig dog, at det er firmaet "Digital River, Inc." der driver denne butik for Nikon. Følgende introduktion giver Digital River til sig selv:
DR globalTech, a Digital River Company, provides on-demand e-commerce and marketing services designed for consumer technology manufacturers. Our solution is flexible enough to create a customized offering to meet the specific needs of the hard goods marketplace, including world class e-commerce capabilities, sophisticated catalog and pricing management, robust international services, proven e-marketing tech…

Test af AF-S NIKKOR 24–70mm f/2.8E ED VR - en fornem afløser for Nikon's arbejdshest?

1/250 sek / f/6.3 / 34mm / ISO 500
I blandt alle Nikon's objektiver er arbejdshesten standard zoom AF-S 24-70mm nok et af de bedste og mest populære objektiver - især blandt professionelle fotografer. I de seneste år har både Sigma og Tamron kastet sig ind i dette marked med kvalitetsglas, der måske ikke helt matcher OEM-udgaven fra Nikon og Canon, men bl.a. tilbyder indbygget stabiliseringsteknologi. Derfor har Nikon også født et behov for at lancere en ny udgave med indbygget VR.

Det er et volumen marked, og mange amatører og semi-professionelle fotografer ønsker også at eje en standard zoom med fast f/2.8 blænde i zoom-området. Markedet eksisterer desuden grundet en stor prisforskel op til originalerne fra Nikon og Canon. Og lad det være sagt med det samme - det er et dyrt objektiv. Men fordeler du prisen ud over det antal billeder du kommer til at skyde med dette objektiv mens du ejer det, så er det faktisk ikke et dårligt pris/ydelse/afkast forhold.

Jeg var meget glad for mit…